Tre enkle tiltak som gjør at nettstedet ditt utmerker seg

Det er vanskelig å bygge opp en tilstedeværelse på nett fra bunnen, det er det mange selskaper, bloggere og innholdsskapere som har fått oppleve. Å bare lage en mobilvennlig nettside med responsivt design er definitivt ikke nok, men egentlig en forutsetning for å i det hele tatt ha en sjanse i konkurranse med den uendelige mengden innhold på nett. Det er helt andre ting som vil gi nettstedet ditt det lille ekstra.

Innhold, innhold – og mer innhold

Til syvende og sist er alle som besøker et nettsted på jakt etter noen type innhold. Det kan være en vitenskapelig artikkel, en kattevideo eller et spennende blogginnlegg.

Felles for disse helt forskjellige kategoriene er at det skal gi besøkeren noe – kunnskap, underholdning eller noen annen verdi.

Derfor er også innholdet på nettstedet det desidert viktigste du kan jobbe med når det gjelder å tiltrekke deg besøkere. Prøv alltid å sette deg selv i besøkerens posisjon, og svar på spørsmålet: «What’s in it for me?». Noen ganger vil det være noe helt konkret og målbart, for eksempel en lenke til Betsafe Bonuskode eller tilsvarende, andre ganger vil det handle mer om en opplevelse eller følelse.

Fokuser på én ting, og bare én ting

Det er umulig å fokusere helt på mer enn én ting, å prøve å gjøre det er jo faktisk det akkurat motsatte av å ha fokus. Derfor bør du også tilby dine besøkere en spisset og fokusert opplevelse. Det betyr selvfølgelig ikke at du må lage innhold som er ekstremt snevert, men du må hele tiden presentere noe enkelt og tilgjengelig for de som besøker nettstedet ditt.

Riktig fokus gjør det også mulig for deg å lage innhold som er virkelig unikt og relevant for de du prøver å nå. Det finnes mange som er ganske gode på mange ting, men få som er veldig gode på et enkelt område. I den forbindelse er det selvfølgelig også avgjørende at du virkelig har interesse det du lager innhold om, men det er igjen en helt grunnleggende forutsetning.

Et enkelt og tilgjengelig design

Det er umulig å lage et attraktivt nettsted uten godt innhold, men det betyr ikke at design og form er uten betydning. Mobiltilpasset design er en selvfølge i 2022, da en stor majoritet av de som besøker et nettsted gjør det fra mobil. Samtidig er ikke alle mobiltilpassede maler like gode, og det er også viktig å huske på at valg av mal henger sammen med hvilken type innhold du lager.

Bruk av bilder og video er også tett knyttet opp mot type nettsted. I dag er det mange innholdsskapere som har YouTube, TikTok eller andre sosiale medier som hovedkanal. I slike tilfeller vil et nettsted kun være en base for annet innhold, og det er naturlig å lenke besøkere videre til for eksempel videoer. På andre nettsteder kan det være mer effektivt å integrere video og bilder på nettsiden, og på den måten gjøre at nettstedet utmerker seg sammenlignet med annet tilsvarende innhold.