Verdens viktigste verktøy for å bygge opp en webside

Alt går til internett. Du trenger ikke engang å gå ut for å spille et spill med spilleautomater, og med en rekke velkomstbonuser for nye spillere, som LuckyMeSlots velkomstbonus, er det grunnen til at alle vil ha en nettside.

Det er ikke uvanlig at det finnes minst ett hundre verktøy og ressurser for webutviklere, som yter hjelp ved effektiviseringen av utviklernes arbeidsflyt og øker produktiviteten. Webutvikleres yrke er ganske krevende og av én viktig grunn – nettet er i stadig forandring. Selv om det kan virke ganske spennende, er forventningene svært høye. Profesjonelle i dette feltet må være ivrige til å bestandig tilegne seg nye ferdigheter, for eksempel lære nye teknikker eller å jobbe med ulike programmeringsspråk. De må være fleksible og diplomatiske – deres personlighet er deres viktigste verktøy i dette yrket.

        Angående programmeringsverktøy finnes det flere som er nyttige og vi skal kartlegge noen av dem. Man må bare være oppmerksom på at listen ikke er uttømmende.

        Man kan ikke stå høyt i kurs hos kundene hvis man ikke behersker JavaScript, ett av de viktigste og mest populære programmeringsspråkene i verden. En av JavaScripts komponenter er Query JavaScript-bibliotek utviklet for å forenkle klientskripting av HTML, foreløpig er det verdens mest populære JavaScript-bibliotek i bruk. BackboneJS er også nyttig å ha – det utgjør deler av en datanettverk som bidrar til å opprette stabilitet i dette nettverket. D3.js er et JavaScript-bibliotek som manipulerer dokumenter basert på data. jQueryUI er et kuratert sett av interaksjoner innen brukergrensesnitt, effekter, widgeter (nyttige miniprogrammer, for eksempel kalkulator, huskelapper eller programoversikt for TV) og temaer. Front-end rammeverk består ofte av et sett med filer og mapper, som for eksempel HTML, CSS, JavaScript, osv. Der hører Foundation til – til en familie av responsive front-end rammeverk som muliggjør at man lager kjempeflotte, responsive nettsider, apper og e-postapper. Disse ser fantastisk ut på alle tenkelige enheter.

Det finnes også Semantic UI – et utviklingsrammeverk som bidrar til å lage nydelige, responsive layouter (utforming, uttegning og grafisk formgiving av en nettside) ved å benytte seg av menneskevennlig HTML. Uikit er en lettvekt og modulær front-end rammeverk for å lage et raskt og mektig brukergrensesnitt. Ruby er et objektorientert programmeringsspråk. Dets syntaks er en kombinasjon av Perl og Smalltalks  objektorienterte egenskaper. Det er også noen egenskaper som Ruby har til felles med Python, Lisp, Dylan og CLU. Ruby er et tolket programmeringsspråk. Det betyr at koden skrevet i det språket leses og tolkes underveis istedenfor å bli oversatt til maskinkoder før kjøring. Det er også med tolket programmeringsspråk at det er mye optimalisering som skal til, og som gjør at språket fortsatt kjører raskt. Python er for eksempel egnet som språk for skripting, men brukes også til større, mer kompliserte systemer. Skriptprogrammeringsspråk kalles også for skriptspråk, og det representerer en spesiell type programmeringsspråk som tolkes og utføres av atskilte programmer. Det ble oppnevnt etter ordet “skript”, som betegner en fil med kommandoer i et skriptspråk. Et skript er absolutt det samme som et «manuskript» i forhold til tolkeprogrammet. Det er interessant at de første typiske skriptspråkene ble ofte kalt «jobbkontrollspråk». Node.js er et åpent kryssplattform runtime-system for server- og nettverksapplikasjoner. Angular eller AngularJS er et javascript-framework, som blir vedlikeholdt av Google. Det er Angular som gjør det lettere å lage Single-page applications (SPA). Ember.js er et rammeverk for det å lage ambisiøse og vidstrakte webapper. Og til sist er det nyttig med Webpack en modul-bundler som driver med statiske assets. Den muliggjør egentlig alt annet vi kunne ønske å ha i front-end-appen vår, transformert til én enkelt bundle.